VoyForums
[ Show ]
Support VoyForums
[ Shrink ]
VoyForums Announcement: Programming and providing support for this service has been a labor of love since 1997. We are one of the few services online who values our users' privacy, and have never sold your information. We have even fought hard to defend your privacy in legal cases; however, we've done it with almost no financial support -- paying out of pocket to continue providing the service. Due to the issues imposed on us by advertisers, we also stopped hosting most ads on the forums many years ago. We hope you appreciate our efforts.

Show your support by donating any amount. (Note: We are still technically a for-profit company, so your contribution is not tax-deductible.) PayPal Acct: Feedback:

Donate to VoyForums (PayPal):

Login ] [ Contact Forum Admin ] [ Main index ] [ Post a new message ] [ Search | Check update time | Archives: 1 ]


[ Next Thread | Previous Thread | Next Message | Previous Message ]

Date Posted: 10:57:05 02/23/03 Sun
Author: Hudeyfe
Subject: Vesselam Kardeşe Yanıt

RAHMAN VE RAHİM OLAN SEVGİYİ YARATAN VE SEVGİ OLAN ALLAH'IN ADIYLA

Vesselam kardeşim seni gayet iyi anlıyorum. Malatya olayı o şekilde hareket eden kişiler Ali'siz bir Alevilik yaşıyan kişilerdir.( Ali'siz Alevilik sapık fikirlleri olan, Hz Ali'yi peygamber kabul eden, Şeriatı kabul etmeyen, Hadisleri kabul etmeyen bazı sol kesimli Aleviler vb) Gerçek bir Alevi hele bir müslüman kardeşine kesinlikle zulüm yapma yapamaz eğer gerçekte Hz Ali'ye tabi ise( Bizde Hz Ali'ye tabi olmak Hz Muhammed'e tabi olmaktır) varsın Hz Ali'nin hayatını okusun acaba Hz Ali öyle bir şey yapmışmıdır.

İran devleti bir müslüman ülkesine bela olmuş bir terör örgütüne yardım etmez. Bu iddialar hep malum medyanın altından çıkıyor tek istedikleri müslümanları birbirine düşürmektir. Benim için bir kural vardır demokrasi isterken sadece kendimiz için değil aynı zamanda tüm insanlar için istemeliyiz( Ki benim demokrasiye ihtiyacım yok çünkü inandığım değerler demokrasi üstü bir hayat veriyor anlayana) Demokrasi diyordum Pkk nın sence hiçmi haklı tarafları yok. Kesinlikle ben Pkk'yı savunmuyorum her türlü terör çeşidinide lanetliyorum. Ama ortada bence bir haksızlık var. Emin olki eğer kürtler ikinci sınıf muamelesi görmemiş olsalardı belki Pkk denilen bir terör örgütüde olmazdı. Ben bir arabım emin olki bende çoğu zaman ikinci sınıf muamele görüyorum. Hiç bir zaman dile getirmedim benim tek istediğim inançlarımdan dolayı ikinci sınıf muamele görmemem.


Sence bir müslüman inançları aynı olan bir gurubu kötülermi eğer kötülüyorsa bence gerçek bir müslüman değildir. Gerçi bu sözü ilk Muaviye söylemişti '' Ali bizden ayrıldı onlar Ehli Biat oldular. Var gerisini dsen düşün.

Bu söz herşeyi açıklıyorgalibaVALLAHİ, BİLLAHİ, TİLAHİ HZ ALİ'Yİ SEVMEZDİM HZ MUHAMMED OLMASAYDI.

Yo kesinlikle kırılmadım. Sevgi emek ister herkesi şıp diye sevemezsin. Gönül işi kardeşim. İşbirliği aslında biz tüm Müslümanlar ne zaman islamı bir bütün olayan algıladığımız zaman bir oluruz.

Soruların yukarda açıklamıştım daha geniş bir bilgi istersen www.caferilik.com sitesinde öğrenebilirsin. Daha başka soruların varsa sorabilirsin.


Bende bir şey öğrenmek istiyorum. Bu sayacağım kişiler sahabemiydi yada isimlerini zikrederken saygıylamı zikrediyorsunuz.


Ebu Süfyan
Muaviye
Yezid
Mervan
Kaab bin Suheyl
Ebu Hureyre

Aslında daha fazla artırmak isterdim ama sizi kırmak istemediğim için şimdilik bu kadar. Vede eğer isterseniz mesela Alevilikte sevilmeyen herhangi bir kişiyi araştırabiliriz hayatını yada aramızdaki farklılıkları yada bizim kabul ettiğimiz sizin kabul etmediğiniz konularıda konuşabiliriz.

AŞK-I NİYAZ EDERİM

[ Next Thread | Previous Thread | Next Message | Previous Message ]


Replies:


Post a message:
This forum requires an account to post.
[ Create Account ]
[ Login ]
[ Contact Forum Admin ]


Forum timezone: GMT-8
VF Version: 3.00b, ConfDB:
Before posting please read our privacy policy.
VoyForums(tm) is a Free Service from Voyager Info-Systems.
Copyright © 1998-2019 Voyager Info-Systems. All Rights Reserved.