VoyForums
[ Show ]
Support VoyForums
[ Shrink ]
VoyForums Announcement: Programming and providing support for this service has been a labor of love since 1997. We are one of the few services online who values our users' privacy, and have never sold your information. We have even fought hard to defend your privacy in legal cases; however, we've done it with almost no financial support -- paying out of pocket to continue providing the service. Due to the issues imposed on us by advertisers, we also stopped hosting most ads on the forums many years ago. We hope you appreciate our efforts.

Show your support by donating any amount. (Note: We are still technically a for-profit company, so your contribution is not tax-deductible.) PayPal Acct: Feedback:

Donate to VoyForums (PayPal):

Friday, October 18, 5:07:12Login ] [ Main index ] [ Post a new message ] [ Search | Check update time | Archives: 1[2]345678 ]
Subject: Re: Vraag..


Author:
Anja
[ Next Thread | Previous Thread | Next Message | Previous Message ]
Date Posted: Sunday, November 06, 23:52:36
In reply to: Elske 's message, "Vraag.." on Sunday, November 06, 20:05:53

Hoi Elske,

Welkom op dit forum. Voor ik op je bericht inga wil ik je wel vragen om in het vervolg een triggerwaarschuwing te geven als je over je eetstoornis schrijft, ik ga er maar even vanuit dat je die hebt, hiermee waarschuw je mensen dat er dingen in je bericht staan die herkenbaar zijn, dan kan iedereen kiezen om het te lezen of er even mee te wachten. Liever ook niet over kg schrijven, dat is niet belangrijk hier, want we zijn geen medisch forum!

Dan nu over jouw vraag: nogmaals, we zijn geen medisch forum, maar ik heb wel een medische achtergrond, dus ik kan er wel iets over zeggen, al kan je dat niet opvatten als deskundig advies, dit is een forum, ik kan jou niet zien, niet met je praten, etc. De symptomen die jij omschrijft zijn heel serieus! Het is heel knap dat je probeert om je eetstoornis zelf "op te lossen" met behulp van eetlijsten die je van het net haalt. Maar een eetstoornis heb je niet zomaar, het is vooral ook belangrijk om aan de oorzaak te werken. Dat kun je niet alleen, het is belangrijk om deskundige hulp in te schakelen, een eetstoornis gaat namelijk niet over je gewicht, niet over eten zelf, maar over hoe jij over jezelf denkt, hoe je je lichaam ervaart, of je van jezelf houdt... dat zijn de wezenlijke dingen, daar zit vaak de oorzaak, daar gaat het vaak fout en dat uit zich in afwijkend eetgedrag. Je bent er dus niet met een eetlijst volgen, ook niet met aankomen of afvallen, het is belangrijk om opzoek te gaan naar waardoor jij zo met jezelf omgaat dat je er koude tenen en haaruitval en ondergewicht van hebt opgelopen.

Als je anorexia hebt is het belangrijk om hulp te zoeken, ook als je een andere eetstoornis hebt. Hoe lang is dit al gaande? En mag ik vragen hoe oud jij bent? Zou je nog eens met die vertrouwenspersoon op school willen praten of is er iemand die jij vertrouwt, waarbij jij je op je gemak voelt? Iemand die bijvoorbeeld met jou mee kan naar je huisarts (je hebt een doorverwijzing nodig)?

Ik begrijp dat er druk is vanuit je omgeving, dat is logisch, mensen zien waarschijnlijk dat je veel te dun bent, al ervaar je het zelf misschien niet zo. Ze willen dan graag dat je aankomt, maar nogmaals: dat is niet de oplossing. Het is belangrijk om de oorzaak op te speuren en hiermee aan de slag te gaan.

Als je meer wilt delen over hoe jij over jezelf denkt en/of hoe je je lichaam ervaart, wat je voelt etc. dan ben je hier op de juiste plek aangekomen, helemaal veilig en anoniem. Maak er gebruik van en weet dat je niet alleen staat hiermee!

Liefs en sterkte met alles,
Anja

[ Next Thread | Previous Thread | Next Message | Previous Message ]

Replies:
Subject Author Date
Re: Vraag..ElskeThursday, November 10, 20:08:41
  • Hoi Elske -- Anja, Thursday, November 10, 21:10:02
    • Re: Hoi Elske -- Me, Thursday, December 29, 11:16:36
      • Hoi Me -- Anja, Thursday, December 29, 17:32:05


Post a message:
This forum requires an account to post.
[ Create Account ]
[ Login ]

Forum timezone: GMT+1
VF Version: 3.00b, ConfDB:
Before posting please read our privacy policy.
VoyForums(tm) is a Free Service from Voyager Info-Systems.
Copyright © 1998-2019 Voyager Info-Systems. All Rights Reserved.