VoyForums
[ Show ]
Support VoyForums
[ Shrink ]
VoyForums Announcement: Programming and providing support for this service has been a labor of love since 1997. We are one of the few services online who values our users' privacy, and have never sold your information. We have even fought hard to defend your privacy in legal cases; however, we've done it with almost no financial support -- paying out of pocket to continue providing the service. Due to the issues imposed on us by advertisers, we also stopped hosting most ads on the forums many years ago. We hope you appreciate our efforts.

Show your support by donating any amount. (Note: We are still technically a for-profit company, so your contribution is not tax-deductible.) PayPal Acct: Feedback:

Donate to VoyForums (PayPal):

Monday, September 16, 21:26:32Login ] [ Main index ] [ Post a new message ] [ Search | Check update time | Archives: 123[4]5678 ]
Subject: Re: Ik zoek hulp (trigger)


Author:
Mignon
[ Next Thread | Previous Thread | Next Message | Previous Message ]
Date Posted: Saturday, June 04, 14:58:47
In reply to: Kriske 's message, "Ik zoek hulp" on Friday, June 03, 12:23:28

Lieve Kriske,

welkom op het forum :) Ik hoop dat je hier veel steun en herkenning gaat vinden.

Zelf heb ik ook regelmatig vreetbuien en begrijp ook heel goed hoe rot je je moet voelen :( Toen ik zelf aan het vasten (lijnen) was deed ik dat eerst omdat ik gewoon een paar kilo's kwijt wilde, omdat ik slecht in mijn vel zat en dacht dat dat allemaal zou veranderen als ik eenmaal slank was. Het weinig eten en afvallen gaf me ook een goed gevoel, een gevoel van controle, ik was ergens goed in en dat gaf me een kick. Het lijnen zorgde ervoor dat ik die rotgevoelens ergens in kwijt kon, gevoelens die ik normaal niet kon uitten en niet wilde voelen, voelde ik ook niet meer...ik was verdoofd.

Al snel kwam ik erachter dat ik mezelf nooit dun genoeg vond (ook niet met zwaar ondergewicht)en dat mijn negatieve zelfbeeld en de rotgevoelens helaas niet verdwenen, zoals ik had gehoopt toen ik begon met lijnen. In plaats daarvan voelde ik me steeds slechter in mijn vel zitten en ook mijn lichamelijke conditie ging achteruit... Dit was dus niet de oplossing voor mijn problemen!

Toen ik weer probeerde om een normaal eetpatroon op te bouwen kwam ik erachter dat de rotgevoelens nog steeds niet op een gezonde manier kon uitten, en ik projecteerde deze gevoelens nog steeds op eten... alleen nu op de tegenovergestelde manier. Omdat ik namelijk niet meer mocht lijnen van mezelf (want ik wilde graag beter worden)ging ik troost zoeken in het eten. Alleen wanneer ik at voelde ik me even goed, ik verdoofde nu dus mijn gevoelens in het eten i.p.v. in het niet eten. Na zo'n vreetbui voel ik me nog slechter, schuldig en machteloos omdat ik het eten niet kan weerstaan. En doordat ik me zo slecht voel en deze gevoelens niet kan uiten, volgt er weer een vreetbui en is het cirkeltje weer rond.

Echt tips heb ik niet voor je, behalve dat ik met mijn verhaal wil laten zien dat het bij een eetstoornis niet hoofdzakelijk om het eten gaat. De ware oorzaak zit tussen je oortjes, die emoties/gevoelens die je niet kunt uiten en niet wilt voelen. Ik wil je niet ontmoedigen, maar ik weet uit ervaring dat het heel moeilijk is om hier alleen uit te komen. Niet omdat we daar zelf niet sterk genoeg voor zijn etc., maar omdat (ik spreek nu even voor mezelf) ik gewoon niet wist hoe ik hier tegen moet vechten.

Ik snap dat het zoeken van hulp een hele grote en vooral enge stap is hoor! en dit 'moet' je ook pas doen wanneer je eraan toe bent en open staat voor hulp. Ik vind het al heel moedig en dapper dat je hier je verhaal hebt gedeeld met ons! Hopelijk zal je meer gebruik gaan maken van het forum wanneer je daar behoefte aan hebt.

Ik wens je heel veel sterkte.

Liefs,
Mignon

[ Next Thread | Previous Thread | Next Message | Previous Message ]


Post a message:
This forum requires an account to post.
[ Create Account ]
[ Login ]

Forum timezone: GMT+1
VF Version: 3.00b, ConfDB:
Before posting please read our privacy policy.
VoyForums(tm) is a Free Service from Voyager Info-Systems.
Copyright © 1998-2019 Voyager Info-Systems. All Rights Reserved.