VoyForums
[ Show ]
Support VoyForums
[ Shrink ]
VoyForums Announcement: Programming and providing support for this service has been a labor of love since 1997. We are one of the few services online who values our users' privacy, and have never sold your information. We have even fought hard to defend your privacy in legal cases; however, we've done it with almost no financial support -- paying out of pocket to continue providing the service. Due to the issues imposed on us by advertisers, we also stopped hosting most ads on the forums many years ago. We hope you appreciate our efforts.

Show your support by donating any amount. (Note: We are still technically a for-profit company, so your contribution is not tax-deductible.) PayPal Acct: Feedback:

Donate to VoyForums (PayPal):

Login ] [ Main index ] [ Post a new message ] [ Search | Check update time ]


[ Next Thread | Previous Thread | Next Message | Previous Message ]

Date Posted: 10:19:12 12/11/17 Mon
Author: Knut Holt
Subject: Hemmelige medisinske undersøkelser på barn og unge under narkose i norske sykejus


Hemmelige Medisinske Undersøkeølser Utført på Barn og Unge Under Narkose

Av Knut Holt

http://www.abicana.com/nyttig-informasjon.htm

Det som her er beskrevet skjer i en rekke vestlige samfunn. Norge, øvrige skandinaviske land og vestlige land som Norge har intimt samarbeide med er dypt involvert.

Når unge mennesker leggs i dyp sedasjon eller narkose for vanlige imgrep eller undersøkelser, undersøkes de ofte hemmelig i andre kroppsdeler en der hvor hovedinngrepet skjer.
Dette skjer oftest hos barn og unge opp til til 25 år. Slike hemmelige prosedyrer er oftest rettet mot bekkenområdet og mageområdet, og de gjøres oftest når personen er under narkose for en prosedyre i overkroppen, som øre-nese-hals-kirurgi, tannreparasjoner, vidomstannnfjerning, små plastikkoperasjoner, øredrenprosedyrer og øyeprosedyrer, men skjer også ved blindtarmoperasjoner og brokkinngrep.

Ofte synes de hemmelige undersøkelsene å være hovedformålet med å bringe den unge personen under anestesi, og den ikke-hemmelige prosedyren er hovedsakelig arrangert for å få tilgang til personen. I de samme samfunnene er det vanlig å dope ned barn i skole og barnehage, og utføre slike undesøkelser i hemmelige dertil innredete rom.

I de samme samfunnene er det en økende tendens til å bruke generell anestesi for prosedyrer hos unge når ubehag og smerte like lett eller lettere kan unngås med enklere metoder, noe som sterkt indikerer at slike hemmelige prosedyrer er vablige.

Noen ganger er foreldrene til et barn blitt enig med personalet om at noe skal gjøres i hemmelighet for barnet, men oftere er prosedyren hemmelig for både den unge og foreldrene. Når pasienten eller pårørende spør om årsaken til symptomer som er forårsaket av slike hemmelige prosedyrer, får de vanligvis en forklaring som virker uvirkelig, eller at personalet innrømmer litt, men ikke hva som er gjort i full bredde.


HVILKE TING SKJER I HEMMELIGHET MED BARNET ELLER DEN UNGE UNDER NARKOSE

Vanligvis utføres flere enn en hemmelig prosedyre under samme sesjon. Prosedyrene utføres oftest med lange optiske unstrumenter hvorigjenom en også kan ta prøver og utføre små ingrep, såkalte endoskoper. De vanligste hemmelige prosedyrene er som følger:


- Manuell ytre undersøkelse av kjønnsorganene og bekkenområdet både hos gutter og jenter og fotografering av disse områdene for snere studier. Fotografiene lagres for senere bruk av myndighetene.

- Ytre undesøkelse av nedre maveregioner, kjønnsorganer og bekkenområde med ultrealydutstyr.

- Inspeksjon og prøvetaking i urinrøret, blæren og noen ganger kanalene opp til nyrene med et optisk instrument.

- Inspeksjon og prøvetaking i skjede og noen ganger på innsiden av livmoren hos jenter og unge kvinner med spekel, endoskop eller ultralydsonde.

- Imspelsjon og prøvetaking i anus, lavere tykktarm eller hele tykktrm med spekel, ultralydsonde eller endoskop.

- Inspeksjon og prøvetaking med endoskop inne i bukhulen gjennom en åpning laget i navlen eller like under navlen.

- Undersøkelse av den øvre fordøyelseskanalen med et endoskop innført gjennom munnen.

- Undersøkelse av hofteledd, skulderledd og øvrige store ledd med ultralyd eller røtgen.

- Prøvetaking av vev fra huden utført med nålelignende instrumenter.

Noen ganger innsettes små elektroniske enheter i barnets eller tenåringens kropp. Disse kan måle i sanntid tilstanden i kroppen, måle aktiviteter den unge driver med, samt angi med radiokommumikasjon til myndighetene hvor han befiner seg til enhver tid.


SYMPTOMER SOM TYDER PÅ AT HEMMELIGE UNDERSØKELSER HAR BLITT FORETATT

Personalet som utfører disse hemmelige prosedyrene, prøver å gjøre dem så forsiktig som mulig for å unngå symptomer etterpå. Men prosedyrene selv eller arrangementer vil uunngåelig etterlate noen symptomer og føre til noen observasjoner som indikerer at noe umeddelt har skjedd:

- Pasienten må rengjøre innholdet i magen med avføringsmidler eller andre metoder før prosedyrer der dette normalt ikke er nødvendig.

- Den unge personen er uventet kalt inn for en liten operasjon som de ikke visste at de trengte, og observerer at det samme skjer med klassekamerater og venner. Men siden operasjonen vanligvis er av en svært vanlig type, tror pasienten at dette er noe som trengs, og stiller ikke ytterligere spørsmål om årsaken.

- Annet personale enn det som forventes å utføre det primære ikke-hemmelige inngrepet, er tilstede og viser interesse under sykehusoppholdet.

- Tid til å våkne opp etter operasjonen er vesentlig lengre enn forventet.

- Barnet elle tenåringen holdes forbausende lenge i en intensivenhet etter prosedyren og uten at foreldre eller andre pårørende får slippe til.

- Når pasienten våkner, har han uventede katetre, rør eller ledninger som går inn gjennom kroppsåpninger. Ofte blir disse raskt tatt ut under oppvåkningsprosessen.

- Etter operasjonen er det smerte, små skader, blødning eller resten av smøring i kroppsåpninger som ikke er gjenstand for den primære operasjonen. Vanligvis observeres disse symptomene i urinrøret, vagina eller anus.

- Navlen eller området like under er sår og plastret, som om en åpning lavdes der og siden forefinnes et lite arr.

- Små områder på mage, bryst eller hode er plastret og i tida etterpå forefinnes små arr eller stikkmerker.

- Det er etter prosedyren smerte og ubehag rundt skulderleddene og hofteleddene, som om armer og ben har blitt spredt og holdt lenge i spredt stilling.

- Personalet er mistenkelig ivrig etter å undersøke andre kroppsområder enn de gjelder den meddelte prosedyren. Ofte er området med ekstra oppmerksomhet bekkenområdet.

- Barnet eller tenåringen får langvarige problemer med urinering, avføring eller andre kroppsfunksjoner etter undersøkelser og inngrep som ikke primært rettet seg mot intimsområdet.

- Et barn begyner å fortelle om noe som ligner seksuelle overgrep, men det forefinnes ingen praktisk anleding til at et slikt overgrep har kunnet forekomme.

- Barnets adferd, interesser, aktivitetsnivå. pubertetsutvikling eller følelsesliv er påfallende forandret i tiden etter prosedyren.

- Barnet eller tenåringen gir preg av å være dopet etter prosedyren, slik at en kan få mistanke om at han bruker stoff, men det finnes ellers ingen konkrete holdepunkter for dette.

- Barnevernet begynner plutselig å blande seg inn i barnets og familiens liv ettert inngrepet.


GRUNNENE TIL AT EN UTFØRER SLIKE HEMMELIGE MEDISINSKE PROSEDYRER PÅ BARN OG UNGE

De som beordrer slike hemmelige medisinske undersøkelser gjort på ungdommer, er gjerne myndigheter av ulike slag, som barnevernet, politi, helsevesenet, skolen et barn går på, forskningsinstitutter eller militære myndigheter. Noen ganger er foreldre eller foresatte de som ber om prosedyrene som skal gjøres, og noen ganger har prosedyren blitt anbefalt av lege eller barnelege.

Formålene med det som gjøres i hemmelighet er:

- Barnet brukes til praktisk trening i endoskopiske prosedyrer for medisinske studenter og leger under spesialisering.

- Barnet brukes som forsøkskanin i medisinske forskningsprosjekter, særlig prosjekter knyttet til vekst og fysisk utvikling av barn og ungdom, og til måter å styre barns vekst og utvikling på.

- Myndighetene utfører generell overvåking av helsestatusen til den unge befolkningen i samfunnet.

- En overvåker tilstedeværelse av bestemte mikrober i kroppene til den unge befolkningen.

- Myndighetene kartlegger i hemmelighet bevis på seksuell aktivitet i den unge befolkningen.

- En ønsker å oppdage om barnet eller tenåringen er med på seksuell aktivitet samfunnet ikke godtar.

- Helseinstitusjoner høster vev, spesielt stamceller som skal brukes til forskning og behandling av andre pasienter.

- Barnevern eller andre myndigheter mistenker foreldre eller andre nærstående for seksuelt misbruk, fysisk overgrep eller forsømmelse av behov, og vil undersøke uten at foreldrene eller barnet vet det.

- Myndigheter plasserer i hemmelighet elektroniske sjetonger i ungdommens kropp for å kunne følge den unges bevegelser og fysiologiske parametrene i personen ved trådløs overføring.

- Mydigheter ønsker i hemmelighet å modifisere adferden og kroppsutviklingen til barn og tenåringer, og gjør dette ved inngripen i kjønnsorganene, kjertlenje eller ved insprøyting av depotpreparater.

Noen samfunn ser ut til å gjøre obligatoriske eller anbefalte endokopiske eksamener gjennom kroppsåpning av barn og tenåringer på bestemte aldersnivåer som en slags omfattende fysisk standardkontroll. Man foretrekker imidlertid ikke å la den unge personen vite om det, og fordekke det ved å gjøre det i samme økt som annen ikke-hemmelig kirurgi under anestesi.

Noen ganger er det som gjøres berettiget utfra symptomer et barn eller tenåring har. Men medisinsk personale foretrekker ofte å gjøre intime undersøkelser av unge under forkledt som en annen prosedyre, fordi de tror at kunnskap om disse svært intime og påtrengende undersøkelsne vil skade barnet eller foreldrene psykisk, bringe protester fra foreldrene eller paientn, føre til historier som sirkulerer, eller kunnskapen kan føre til at personale anklages for seksuelt misbruk.

------------------------------------------------

Konklusjonene uttrykt i denne artikkelen er oppnådd etter samling av mange vitnesbyrd fra mennesker i ulike deler av Amerika og Europa, og ved å sammenligne disse. Det forklarer flere forstyrrende mønstre som unge mennesker ofte opplever på sykehus og helsesentre, som vanskelig kan forklares på annen måte.

Hvis du eller barna dine eller noen du kjenner har opplevt ting som tyder på det som er beskrevet her, kan du fortelle om det anonymt i denne spørreundersøkelsen:


http://www.misterpoll.com/polls/608976

På denne siden kan du finne en masse annen interresant informasjon om helse, trening og anre emner.


http://www.abicana.com/nyttig-informasjon.htm

[ Next Thread | Previous Thread | Next Message | Previous Message ]

Post a message:
This forum requires an account to post.
[ Create Account ]
[ Login ]

Forum timezone: GMT-8
VF Version: 3.00b, ConfDB:
Before posting please read our privacy policy.
VoyForums(tm) is a Free Service from Voyager Info-Systems.
Copyright © 1998-2019 Voyager Info-Systems. All Rights Reserved.