VoyForums
[ Show ]
Support VoyForums
[ Shrink ]
VoyForums Announcement: Programming and providing support for this service has been a labor of love since 1997. We are one of the few services online who values our users' privacy, and have never sold your information. We have even fought hard to defend your privacy in legal cases; however, we've done it with almost no financial support -- paying out of pocket to continue providing the service. Due to the issues imposed on us by advertisers, we also stopped hosting most ads on the forums many years ago. We hope you appreciate our efforts.

Show your support by donating any amount. (Note: We are still technically a for-profit company, so your contribution is not tax-deductible.) PayPal Acct: Feedback:

Donate to VoyForums (PayPal):

Login ] [ Contact Forum Admin ] [ Main index ] [ Post a new message ] [ Search | Check update time | Archives: 123 ]
Subject: Underbar helg!!


Author:
Emma & Chatitzi
[ Next Thread | Previous Thread | Next Message | Previous Message ]
Date Posted: 01:44:18 04/11/06 Tue

Jaaa!! Nu är denna otroligt givande och intressanta helg till ända. Har varit iväg på Skaraborgs LO:s Spårträff med 3 underbara instruktörer från kennel Adius, Therese, Per och Uno.

Vi började dagen redan klockan 8 på morgonen med teori om spårarbete och spår i allmänhet. Samt lite om vad de förespråkar för inlärningssätt, näringsspår.
Givande, VÄLDIGT intressant och frukansvärt roligt.
Efter detta så bar det av ut i skogen. Här skulle det spåras!!
Vi delade upp oss lite så att jag började med att lägga ett appelspår åt mig själv, fick en liggtid på ca 55min..
Gick detta med en hund lika het som habaneros(mycket mycket stark chilifrukt)..
Hon låg på något fruktansvärt och nja, nöjd vart jag väl verkligen inte efteråt.
Uno som gick efter mig berättade vad han såg och mycket riktigt, JAG förstör otroligt mycket för min hund med mitt evinnerliga snitslande!!

Men men, bara att ta nya tag. Hon fick gå 3 stycken näringsspår (korta godisspår) för att se om det gjorde någon skillnad på hennes tempo senare. Väl där så vart det Therese som hjälpte mig och hon tyckte Titzi jobbade väldigt bra med en massa glöd. Men hon drog ju fortfarande och det är inte så jättelätt att hålla ordning på 46 kg rottis alla ggr.

Efter en stunds vila och fikande och tjôt så kom Uno och Per tillbaka från en liten runda med bilen och sa att de lagt ett spår till till mig och min hund. Med enbart spårapporter... Stillestånd i mattes hjärna, hur skulle detta gå..
Frågade då om det fanns något man mer kan göra åt farten och fick svaret att man ju alltid kunde testa med en böttchersele, så sagt och gjort så fick jag låna en sele av dom och blev bara visad att någonstans på denna sida trädet så går spåret. Och herrej****r vad hon spårade. I ett bra tempo, något så fruktansvärt noggrant, sen till detta med spårpinnarna, tänk om JAG hade kunnat göra rätt, när hon känner att den finns i närheten så höjer hon nosen litegrann för att leta, då tror jag att hon tappat spåret och stannar och ska påvisa för henne att hon gjort något galet, givetvis så blir hon osäker och försöker fort som attan leta reda på spåret istället.. Typiskt..

Men den sista pinnen såg inte jag att hon höjde för och givetvis, RAKA vägen på pinnen och gjorde en suverän markering!!

Så summan av detta är att jag får aldrig mer lägga spår åt mig själv, inga snitslar och enbart spårapporter!!

Efter detta så bar det tillbaka till klubbstugan där det vart korvgrillning på programmet för att sedan köra lydnad resten av eftermiddagen..

Efter en trevlig matstund så gick vi återigen in för att ha lite teori och bolla idéer. Vi stannade dock inte inne så länge utan gick istället ut ganska så fort för att få köra praktiskt. Fick en hel del nya uppslag, bland annat på helomvändningarna på fria följet och linförigheten, normalt ås vänder man ju med hunden på utsidan om sig. Ska istället hädanefter köra med henne på insidan.

Körde sedan en del början till framförgående och avslutade med budföring mot Per.

En otroligt givande dag med väldigt duktiga instruktörer!!


Igår kväll (måndags) så åkte jag ner till bruks för att pröva de olika sakerna igen och nu är hennes löp äntligen som helt bortblåst. Inga segfasoner och se allmänt lidande ut!! Jippi!!
Och vad träningen blev där efter, fart och fläkt och en överlycklig hund som äntligen kände att det funkade!!
Prövade då lördagens tips och jävlar vad hon gick bra!!!!

Så just nu så svävar jag på små rosa moln över att ha fått äran att köpa denna underbara hund! Tack Johanna!!


Ps: Just nu känns det som om starten i ettan närmar sig med stormsteg igen!!

[ Next Thread | Previous Thread | Next Message | Previous Message ]


Post a message:
This forum requires an account to post.
[ Create Account ]
[ Login ]
[ Contact Forum Admin ]


Forum timezone: GMT-8
VF Version: 3.00b, ConfDB:
Before posting please read our privacy policy.
VoyForums(tm) is a Free Service from Voyager Info-Systems.
Copyright © 1998-2019 Voyager Info-Systems. All Rights Reserved.