VoyForums
[ Show ]
Support VoyForums
[ Shrink ]
VoyForums Announcement: Programming and providing support for this service has been a labor of love since 1997. We are one of the few services online who values our users' privacy, and have never sold your information. We have even fought hard to defend your privacy in legal cases; however, we've done it with almost no financial support -- paying out of pocket to continue providing the service. Due to the issues imposed on us by advertisers, we also stopped hosting most ads on the forums many years ago. We hope you appreciate our efforts.

Show your support by donating any amount. (Note: We are still technically a for-profit company, so your contribution is not tax-deductible.) PayPal Acct: Feedback:

Donate to VoyForums (PayPal):

Login ] [ Main index ] [ Search | Check update time | Archives: 123456 ]
Subject: Re: Muistakaa kyytabletit mukaan kesällä


Author:
Paula Forsbacka
[ Next Thread | Previous Thread | Next Message | Previous Message ]
Date Posted: 11:16:04 06/05/03 Thu
Author Host/IP: 194.251.251.123
In reply to: Reija Ahjokivi-Reen 's message, "Re: Muistakaa kyytabletit mukaan kesällä" on 10:07:52 06/05/03 Thu

No ei se kyllä agilitystä johtunut, sillä meillä ei eilen ollut lämmin (takki sai olla päällä itsellänikin) ja toiseksi niin koira meni tuollaiseksi sillä aikaa kun kannettiin esteitä ulos, ja koira oli hihnassa kiinni, eli ei ehditty edes ottamaan yhtäkään estettä.
Treenit ovat aikaisin illalla, tulin heti töistä kentälle ja koira oli normaali vilkas itsensä vielä kun tuli pois autosta.

[ Next Thread | Previous Thread | Next Message | Previous Message ]

Replies:
[> [> [> Subject: Helle ja villat


Author:
Reija Ahjokivi-Reen
[ Edit | View ]

Date Posted: 13:06:11 06/05/03 Thu
Author Host/IP: 192.100.124.219

Niin, tarkoitus oli avata keskustelua noin yleisellä tasolla. Olen itsekin joskus pyörinyt agilityradoilla ja tiedän, että usein miten koiranomistajat pitävät varsin hyvää huolta koiransa hyvinvoinnista ja nesteytyksestä.

Mutta joskus unohdetaan että hellepäivinä ja pitkässä turkissa koira todellakin saattaa jopa krampata ja jalat pudota alta.
Trimmasin juuri omat villakasani lyhyeen kesäturkkiin ja "kierroksia" tuntui tulevan tuplasti enemmän. Pallon perässä juostaan kuin "trimmattu".. :o)
[> [> [> [> Subject: Re: Helle ja villat


Author:
Sari Tuomivaara
[ Edit | View ]

Date Posted: 13:26:34 06/05/03 Thu
Author Host/IP: 193.166.21.101

Omat koirani kastelen aina jos olen niiden kanssa helteellä agilityssa, joitakin vuosia sitten Turussa Agirodussa sai koiran liottaa useammankin kerran päivän aikana kun oli todella kuuma. Ei ole helle koirien vauhtia edes hidastanut. Juotavaksi kannattaa helteellä varata Nutrisalia, jotta suolatasapaino säilyy.

Pitkässäkin turkissa olevalta koiralta voi kastella ainakin mahan ja naaman/kaulan niin sekin jo helpottaa. Yksi kätevä tapa on kostea pyyhe koiran selässä, viilentää kuulemma paremmin kuin koko koiran kastelu. Nyt on ostettuna sellaiset hienot "froteeloimet" kesäksi jotka kastellaan ja laitetaan koiran päälle, pysyy päällä paremmin kuin irtonainen pyyhe...

Sari

Sari
[> [> [> [> [> Subject: Re: Helle ja villat


Author:
Jon Wickström
[ Edit | View ]

Date Posted: 14:01:45 06/05/03 Thu
Author Host/IP: 195.163.186.78

En ota kantaa siihen että viilentääökö pyyhe paremmin kuin kasteltu koiran. Mutta jos koiran turkki on tumma niin vaalee pyyhe helpottaa varmasti aurinkoisena päivänä!

Kuinka helposti villakoiran iho palaa auringossa? Pitääkö tätä varoa aurinkoisena päivänä? Luultavasti siihen vaikuttaa turkin pituus ja ihon väri (pigmentti)?
[> [> [> [> Subject: Re: Helle ja villat


Author:
Ritva Sjölund
[ Edit | View ]

Date Posted: 17:42:57 06/05/03 Thu
Author Host/IP: 193.229.6.165

Minun oli myös pakko ajaa meidän mustiaisesta karvat pois kun ensimmäisenä hellepäivänä poikaressu hyytyi lenkkipolulle varttitunniksi huilaamaan. Hellettä meillä ei kestetä pakkasta kylläkin.
[> [> [> [> [> Subject: Re: ...varjossa parempi


Author:
Ritva Sjölund
[ Edit | View ]

Date Posted: 17:51:57 06/05/03 Thu
Author Host/IP: 193.229.6.165

Piti vielä lisäämäni, että karvat olen joutunut ajelemaan pois joka kesä noin 1 senttiin enkä ole ihon palamista havainnut. Tosin poika siirtyy aina varjoon heti kun siihen on vain mahdollisuus.
[> [> [> [> [> [> Subject: Re: ...varjossa parempi


Author:
Satu Lehti
[ Edit | View ]

Date Posted: 09:42:19 06/06/03 Fri
Author Host/IP: 128.214.179.247


kai se riippuu koirastakin, kuinka paljon aurinkoa se sietää, (ja tosiaan väristä), mun vanha jo edesmennyt aprikoosikääpiöni rakasti koko ikänsä aurinkoa ja jos se vaan voi valita, kyllä se meni aurinkoon makaamaan. Varjoinen paikka saattoi olla ihan vieressä.

Helteellä näyttelyissä olen tarjonnut sitä ns. ripulijuomaa, jossa on suola ja sokeripitoisuus oikea. ja mahan ja naaman kastelu on ihan hyvä keino.
[> [> [> [> [> [> Subject: Re: ...varjossa parempi


Author:
Reija Ahjokivi-Reen
[ Edit | View ]

Date Posted: 09:48:18 06/06/03 Fri
Author Host/IP: 192.100.124.219

Meillä kyllä vanha herra Ali, 14v., siirtyy aina aurinkoisimmalle paikalle! :)
Kun ensimmäinen kevätauringon pilkahdus ilmestyy terassillemme, on herra siinä heti köllöttelemässä kuin kissa. Rakastaa aurinkoa, on sitten lyhyt tai pitkä turkki. Kieli kyllä roikkuu ulkona ja läähättää, mutta ei suostu aurinkoiselta paikalta ilman komentoa siirtymään. Mökillä paistaa aurinko laiturille melkein koko päivän ja jos itse makoilen siellä, herra könyää viereen vaikka lähellä olisi viileitäkin varjopaikkoja.
Olisiko vain niin, että vanhoja luita kolottaa ja niitä on mukava lämmittää? Niinhän vanhat ihmisetkin pitävät lämmöstä. ;)
Palamista en ole huomannut vaikka molempien (mustia) koirieni turkki leikataan aivan lyhyeksi kesän ajaksi.
[> [> [> [> [> [> [> Subject: Re: ...varjossa vara parempi


Author:
Anne Leskinen
[ Edit | View ]

Date Posted: 21:07:41 06/07/03 Sat
Author Host/IP: 212.246.60.245

jep, kyllä miun Rasmu makoili aina kaikkein aurinkoisimmassa paikassa myös, heti kun varjo siirty liikaa herran päälle niin ei muuta kuin könyämään aurinkoisemmalle paikalle. Salla taas sitten etsi aina varjoisimman paikan, nykyiset harmaat pienet otukset ja iso valkoinen Hulda makoilevat vähän missä sattuu, helteemmällä yleensä varjossa mutta kun ei ole kauhean kuuma niin auringossa... mutta niinpä se tuo vanha kansa sanoo; mikä pitää kylmän pitää kuumankin (Rasmua ei tuntunut haittaavan -40C kun taas Sallalle piti laittaa villahousut jalkaan pihalle kun pakkasta oli -20C tai enemmän)
Palamisesta en sitten taas osaa sanoa, vaikka Rasmulla oli viimeisenä kesänään #10-terällä ajeltu kalju kesäturkki, päässä myssy ja jaloissa tupsut, niin ei ainakaan näkynyt mitään eikä vaikuttanut sille että jotain olisi ollut, muuta kuin vähän vanhuuden merkkejä.

Anne Leskinen
[> [> [> Subject: Re: Muistakaa kyytabletit mukaan kesällä


Author:
Anu Kovanen
[ Edit | View ]

Date Posted: 13:18:04 06/07/03 Sat
Author Host/IP: 130.234.240.142

Löysin oman koirani vatsasta pari päivään sitten tosi ärtyneen punaisen renkaan, jonka keskellä oli ihan valkoinen alue ja ihan keskellä pieni punainen piste.Iho ei ollut yhtään koholla. Pikkuisen pisti ajattelemaan ensin, mikä se oli, mutta kokeneenpi koiran omistava sukulainen kertoi sen olevan hyttysen pistojälki. Joillakin koirilla ihoon tulee näinkin voimakas reaktio vaikka vain hyttysen pistosta. Se merkki oli nimittäin aikas ruman näköinen, se laajeni illan aikana jonkin verran, mutta seuraavana aamuna se oli jo aivan haalea ja kauttaaltaan vaaleanpunainen ja hävisi kokonaan päivän aikana. Pistojälkiä ei ollut kuin tämä yksi, en tiedä sitten mitä tapahtuu jos niitä tulisi kerralla useampi, kun yksikin aiheuttaa moisen reaktion. Eli kyypakkaus mukana kuljeskellaan.

Mikähän on muuten esim. käärmeen puremaan lääkityksen määrä kääpiövillakoiralla (paino 4,5 kg)?
[> [> [> [> Subject: Re: Muistakaa kyytabletit mukaan kesällä


Author:
Paula Söderholm
[ Edit | View ]

Date Posted: 13:49:36 06/07/03 Sat
Author Host/IP: 62.78.193.33

Kyytabletteja annetaan yksi per kymmenenen kiloa aina kolmeen tablettiin asti. Eli vaikka koira painaisi vain viitisen kiloa, annetaan sille yksi kokonainen tabletti. Vastaavasti taas 50 kg kilon koiralle annetaan vain kolme tablettia.
Apteekista saa annosteluohjeet koirillekin, mutta vain erikseen pyytämällä.
[> [> [> [> [> Subject: Re: Muistakaa kyytabletit mukaan kesällä


Author:
Niina Argillandr
[ Edit | View ]

Date Posted: 22:11:01 06/08/03 Sun
Author Host/IP: 212.149.152.223

Miten te annatte koirallenne kyy tapletin? Pieninä osina kurkuun vai? Liotetaanko se veteen ja sitten suuhun?
Mikä on paras vaihtoehto?
[> [> [> [> [> [> Subject: Tabletin antaminen


Author:
Eeva Joutsenoja
[ Edit | View ]

Date Posted: 09:14:19 06/09/03 Mon
Author Host/IP: 130.231.140.157

Koiralle paras tapa antaa tabletti on laittaa se kokonaisena kurkusta alas tai jos iso tabletti ja pieni koira niin silloin tabletti tarvittaessa osina.

Laita koira istumaan, ole tarvittaessa sen takana ettei koira peruuttele, nosta koiran päätä hieman yläviistoon, avaa toisella kädellä sen suu ja toisella kädellä sitten sutjakkaasti tabletti suuhun niin taakse kun saat, koiran suu kiinni ja pidä hieman kuonosta kiinni ja sivele kurkkua kädelläsi, koiran pää edelleen hieman yläviistossa. Tunnet ja näet kyllä kun nielaisee tabletin.

Tee toimenpide mahdollisimman rauhallisesti, mutta silti ripeästi. Mitä enempi tabletin antaja empii tai riuhtoo, sen mutkallisemmaksi tabun antaminen yleensä tuppaa menemään.
[> [> [> [> [> [> [> Subject: Ohje Re: Tabletin antaminen


Author:
Reija Ahjokivi-Reen
[ Edit | View ]

Date Posted: 09:23:54 06/09/03 Mon
Author Host/IP: 192.100.124.219

Kissojen ja koirien lääkintä-ohje:

I. Kuinka annetaan kissalle pilleri

Nosta kissa syliin ja pitele sitä vasemmalla käsivarrellasi kuin
pitelisit lasta. Aseta oikea etusormi ja peukalo kissan suun molemmin
puolin ja paina hellästi poskia samalla kuin pidät pilleriä oikeassa
kädessä. Kun kissa avaa suunsa, pudota pilleri suuhun. Anna kissan
sulkea suunsa ja nielaista.

Nosta pilleri lattialta ja kissa sohvan takaa. Pitele kissaa
vasemmalla käsivarrellasi ja toista prosessi. Hae kissa
makuuhuoneesta ja heitä pehmennyt pilleri pois.

Ota uusi pilleri pakkauksesta ja pitele kissaa vasemmalla
käsivarrellasi ja pidä kiinni takajaloista lujasti vasemmalla
kädelläsi. Pakota kissan leuat auki ja työnnä pilleri suun takaosaan
oikealla etusormellasi. Pidä kissan suuta kiinni laskien samalla
kymmeneen.

Poimi pilleri akvaariosta ja kissa vaatekaapin päältä. Huuda puoliso
sisään pihalta.

Polvistu lattialle pitäen kissaa kiilattuna lujasti polviesi väliin
pitäen kiinni etu- ja takakäpälistä. Älä välitä kissan matalasta
mouruamisesta. Käske puolison pitää kiinni kissan päästä lujasti
yhdellä kädellä, samalla kun tunget puista viivoitinta kissan suuhun.
Liu'uta pilleri suuhun viivotinta pitkin ja hiero kissan kurkkua
voimakkaasti.

Hae kissa verhotangolta ja ota uusi pilleri pakkauksesta. Pistä
muistiin uuden viivoittimen osto ja verhojen korjaus. Lakaise
rikkoutuneet koriste-esineet takasta ja laita ne syrjään myöhempää
liimausta varten.

Kääri kissa isoon pyyhkeeseen ja pyydä puolisoasi makaamaan kissan
päällä niin, että sen pää juuri ja juuri näkyy puolison kainalon alta.
Pistä pilleri mehupillin päähän, pakota kissan suu auki lyijykynällä
ja puhalla mehupilliin.

Varmista lääkepaketista, ettei pilleri ole vaarallinen ihmiselle. Juo
lasi vettä, että saat maun pois suustasi. Laita laastari puolison
käsivarteen ja pese veri pois matosta kylmällä vedellä ja saippualla.
Hae kissa naapurin halkokuurista.

Ota uusi pilleri. Laita kissa kaappiin ja sulje ovet kaulan kohdalta
niin että pää jää näkyviin. Pakota suu auki jälkiruokalusikalla. Ammu
pilleri kissan kurkkuun kumirenksulla.

Hae ruuvimeisseli työkalupakista ja kiinnitä ovi takaisin
saranoilleen. Laita kylmäkompressi poskellesi ja tarkista
rokotuskortistasi viimeisen jäykkäkouristusrokotuksen päivämäärä.
Heitä T-paita roskiin ja hae toinen paita makuuhuoneesta. Soita
palokunta hakemaan kissa puusta tien toiselta puolelta. Pyydä
anteeksi naapurilta, joka törmäsi aitaan väistäessään kissaa.

Ota viimeinen pilleri paketista. Sido kissan etu- ja takakäpälät
yhteen puutarhalangalla ja sido se kiinni ruokapöydän jalkaan. Etsi
paksut näppylähanskat vajasta. Pakota kissan suu auki pienellä
jakoavaimella. Työnnä pilleri suuhun ja iso fileepihvinpala perään.
Pidä päätä pystyasennossa ja kaada puoli litraa vettä kurkkuun jotta
pilleri huuhtoutuu alas.

Pyydä puolisoa viemään sinut ensiapuun ja istu rauhallisesti hiljaa
kun tohtori tikkaa sormesi ja käsivartesi sekä poistaa pillerin jämät
oikeasta silmästäsi. Poikkea matkalla huonekalukauppaan ostamaan uusi
pöytä.

Soita eläinlääkärille ja pyydä kotikäyntiä.


II. Kuinka koiralle annetaan pilleri:

1. Kiedo pilleri pekoniin.
2. Se siitä.

Näillä ohjeilla meidän korat kyllä nielaiseen minkä tahansa tabletin. ;o)

Reija
[> [> [> [> [> Subject: Re: Muistakaa kyytabletit mukaan kesällä


Author:
veli-pekka suuronen
[ Edit | View ]

Date Posted: 09:54:39 06/10/03 Tue
Author Host/IP: 80.74.213.163

meidän ostamassa mallissa oli ihan painetussa ohjeessa ja apteekin ohjeiden mukaan puolikas tabletti alle 5-kiloiselle ja muistaakseni ko. apteekissa olleessa toisen merkkisessä sama annostusohje.



Forum timezone: GMT+2
VF Version: 3.00b, ConfDB:
Before posting please read our privacy policy.
VoyForums(tm) is a Free Service from Voyager Info-Systems.
Copyright © 1998-2019 Voyager Info-Systems. All Rights Reserved.