VoyForums
[ Show ]
Support VoyForums
[ Shrink ]
VoyForums Announcement: Programming and providing support for this service has been a labor of love since 1997. We are one of the few services online who values our users' privacy, and have never sold your information. We have even fought hard to defend your privacy in legal cases; however, we've done it with almost no financial support -- paying out of pocket to continue providing the service. Due to the issues imposed on us by advertisers, we also stopped hosting most ads on the forums many years ago. We hope you appreciate our efforts.

Show your support by donating any amount. (Note: We are still technically a for-profit company, so your contribution is not tax-deductible.) PayPal Acct: Feedback:

Donate to VoyForums (PayPal):

Login ] [ Contact Forum Admin ] [ Main index ] [ Post a new message ] [ Search | Check update time ]


[ Next Thread | Previous Thread | Next Message | Previous Message ]

Date Posted: 07:43:49 01/08/19 Tue
Author: Knut Holt
Subject: TANNREGULERING SKADER DEG ELLER DINE BARN

SKADEVIKNINGER VED TANNREGULERING

Tannregulering kan bedre tattstilling og noenganger gi et bedre utseende, men all tannregulering vil i tillegg også skade, og en skal være oppmerksom på at skadevirkningene i mange tilfelle overstiger nyttevirkningen. Den enkelte pasient eller dennes foreldre bør selv vurdere skadevikningene opp mnot antatt nytte og på det grunnlag avgjøre om tannregulering skal igangsettes, eller begynnt nattregulering avsluttes. Kjeveortopeden skal selvlølgelkig gi råd, men vedkommende skal ikke avgjøre, og en skal ikke bare bhruke opplysninger fra denne forut for avgjørelsen.


SKADEVIRKNINGER VED TANNREGULERING

Har du noen av de følgende plager, symptomer eller skavanker:

-Munnen din har dårlig plass til tunga slik at du har problemer når du snakker, spiser eller ved at du stadig biter deg selv i tunga eller kjøttet inne i munnen?

-Nakkesleng-symptomer, eller nevrologiske symptomer i kjeve, nakke, eller øvrige deler av kroppen.

-Sanseforstyrrelser, svimmelhet eller balanseforstyrelser som det er vanskelig å finne noen årsak til.

-Plages av tretthet, tiltaksløshet, har ikke ork, osv. uten påviselig årsak?

-Har du en unaturlig ansiktsfasong med kjever som er tilbaketrukne og synes for små i forhold til ansiktet forøvrig

-Føler du deg hoven i svelget slik at det er vanskelig å puste, føler du at tunga din stenger for pusten bak i svelget, uten at du lider av allergi, infeksjoner eller annet som kan forklare dette?

- Begynner tennene dine å bli ustabile eller du har smerter i tilknytning til at tannrøttene er skadet, eller har tannlegen din påvist at tannrøttene dine er medtatte?

- Har tennene dine ustabil stilling og begynner å vandre, sammentrenge seg eller sprike i voksen alder?

Har du i tillegg til noen av disse tingene hatt tannregulering som barn? Ja, da tror jeg tannreguleringen høyst sannsynlig er årsaken til plagene:


FORANDRINGER SKAPT AV TANNREGULERING SOM FORÅRSAKER PROBLEMENE

Folk flest tror at tannregulering bare flytter på tennene. Dette er ikke riktig. Vet tannregulering omformes til en viss grad hele ansiktet og strukturer bakover mot nakken, og dette gir problemene.

-En vanlig prosedyre ved tannregulering er å flytte overkjevene og med dem også underkjvenebakover, ved hjelp av en bøyle og strikker en ligger med om natten. Dette virker sterkt deformerende på hele ansiktet, og det klemmer sammen strukturer bak kjeven og i nakken. Gjennom disse strukturene går en mengde nerver og blodårer. Denne deformeringen er etter min mening årsak til mange av de nevrologiske symptomene jeg listet opp.

-I mange tilfelle fjernes to tenner i over- og underkjeve, og begge kjevene snurpes så sammen. Dette sammen med flytting av kjevene bakover skaper trange forhold i munn og strupe og er årsak til de øvrige symptomene.

-Tilsammen forandrer disse prosedyrene direkte ansiktsfasongen i negativ retning, og forstyrrer utviklingen av ansiktet i en viktig vekstperiode. Derfor ødelegger omfattende tannregulering i stor grad ansiktsfasongen.

Etter min mening er det få ting som gjør så stor skade på barn og tenåringer som omfattende tannregulering, men fprdi symptomene gjerne kommer gradvis etterhvert6 etter reguleringen, er detfå som skjlnner årsakssammenhengen.

Det finnes ingen tjeneste i det norske samfunn som til de grader er oversolgt som tannregulering av barn og unge.


TANNREGULERINGSBRANSJENS MOTIVASJON

Tannreguleringsbransjen har en tydelig strategi for å maksimere profitt på bekostning av barn og unges reelle behov og ønsker. Strategien kan i korte trekk oppsummeres slik:

-En har satt opp et ekstremt snevert skjema for hva som er normalt. Skjemaet har klare rasistiske overtoner, idet personer som har en annen ansiktsfasong enn standard germansk nesten altid faller utenfor dette skjemaet. Skjemaet har også lange tradisjoner om rekker tilbake til rasistiske filosofier i 1930-årene. Kjeveortopedibransjen har til tross for store holdningsendringer på området rasediskriminering ikke i vesentlig grad endret dette skjemaet.

-Sterk overdrivelse av ulemper ved tannstillinger som faller utenfor dette strenge skjemaet.

-Fortielse av ulemper og skadevirkninger ved å regulere tann- og kjevestillingen slik at den kommer innenfor normalskjemaet. Alle tannreguleringer påfører pasienten skader i tillegg til eventuelle fordeler. Etter min mening er skadene vanligvis større enn ulempene ved omfattende tannregulering.

-Fortielse av fordeler ved individuelle særtrekk som faller utenfor skjemaet.

-Et forkvaklet forhold til begrepet skjønnhet. Individuelle særtrekk som gjør et menneske penere enn gjennomsnittet, ses på som like alvorlig avvik som særtrekk som gjør et menneske stygt. Jeg har gått igjennom haugevis av før- og etterbilder av pasienter som har gjennomgått tannregulering. I mange tilfelle har pasienter som før har hatt et nydelig utseende med individuelle særpreg etter reguleringen fått et skjematisert robotaktig ansikt uten estetikk.

-Fortielse av langvarigheten og ubehaget ved en tannregulering

-Fortielse av det faktum at resultatet av en tannregulering er svært varierende

-Utøvelse av psykologisk tvang mot barn og foreldre med skoleverket, skolehelsetjenesten og en omfattende offentlig propagandekvern som middel.

-Jeg har videre mistanke om at tannleger og øvrig helsepersonal som henviser barn til tannreguleringsspesialister før provisjon for henvisningen.

Knuty Holt

http://www.mydeltapi.com

[ Next Thread | Previous Thread | Next Message | Previous Message ]

Post a message:
This forum requires an account to post.
[ Create Account ]
[ Login ]
[ Contact Forum Admin ]


Forum timezone: GMT-8
VF Version: 3.00b, ConfDB:
Before posting please read our privacy policy.
VoyForums(tm) is a Free Service from Voyager Info-Systems.
Copyright © 1998-2019 Voyager Info-Systems. All Rights Reserved.