VoyForums
[ Show ]
Support VoyForums
[ Shrink ]
VoyForums Announcement: Programming and providing support for this service has been a labor of love since 1997. We are one of the few services online who values our users' privacy, and have never sold your information. We have even fought hard to defend your privacy in legal cases; however, we've done it with almost no financial support -- paying out of pocket to continue providing the service. Due to the issues imposed on us by advertisers, we also stopped hosting most ads on the forums many years ago. We hope you appreciate our efforts.

Show your support by donating any amount. (Note: We are still technically a for-profit company, so your contribution is not tax-deductible.) PayPal Acct: Feedback:

Donate to VoyForums (PayPal):

Login ] [ Contact Forum Admin ] [ Main index ] [ Post a new message ] [ Search | Check update time | Archives: 1 ]


[ Next Thread | Previous Thread | Next Message | Previous Message ]

Date Posted: 12:28:54 06/23/03 Mon
Author: Rene Goedel
Subject: zijn wij nog nodig?

Beste collega's

Bijgaande tekst heb ik op 16 juni als e-mail aan Peter Feijen, Huub Schotman, Marcel en Tiny gestuurd.
De aanleiding spreek voor zich uit de inhoud.
Peter reageerde dezelfde dag.

Goeie morgen,

Vlucht KL577 naar Abuja, Kano en Amsterdam op zondag 15 juni was volgeboekt in de business-class. Op zich een fijn gegeven maar voor mij als dienstpassagier viel de afdeling TT door de mand. Voor mij was er namelijk geen plaats gereserveerd ondaks alle huidige en geldige afspraken. (Voor alle duidelijkheid: het is per CAO geregeld dat op dienstreizen buiten Europa business-class gereisd wordt). Aan de balie bleek dat mijn ticket alleen een request was om C class te reizen en dat het OK voor een M class stoel gold. Dit was zowel voor de heen als voor terugreis. Fijn voor twee andere wachtlijst passagiers was dat zij wel een C class stoel kregen toegewezen. Op de terugweg was het idem dito.

Ongetwijfeld is het goedkoper om het zo te regelen omdat het vast wel regelmatig voorkomt dat er plek is in de C class en er op deze wijze minder voor het ticket hoeft te worden uitgegeven. Allemaal leuk en aardig maar dat houdt dus in dat er aan het eind van zo'n rit 17(!) uur gereisd is (in uniform) op een kleine stoel zonder mogelijkheid om te rusten. Ik ben niet de enige die dit overkomt en het is ook niet de eerste keer dat de zaken zo lopen!
Dat wij de KL577 op de huidige wijze uitvoeren is ongetwijfeld uit het oogpunt van besparing. Wettelijk gezien zouden wij dan ook samen met de crew van boord moeten gaan en zouden er dus feitelijk 2 GWK's per vlucht nodig zijn tegen nu 1.

Mijns inziens is dit tegen de alom overeengekomen regels en ontzettend flauw dat er ook op het ticket nog bespaard wordt. Het betekent bovendien dat alle flexibiliteit weer helemaal bij de GWK's vandaan moet komen.
Kortom ik voel me platweg belazerd door mijn eigen afdeling. Al was het alleen al omdat men nu de schijn ophoudt dat er voor ons gezorgd wordt. Goed voor de motivatie, vertrouwen en het groepsgevoel. We zien elkaar wel op de bosdag!

Groeten,
René Goedel.

Het antwoord van Peter Feijen:
Het is een bekend probleem waar hard aan gewerkt wordt.
Het is pertinent onwaar dat we expres gedowngrade worden.
Peter Hartman is de dwarsligger en daar ligt het verhaal nu.........

Reactie op Zijn wij nog nodig????????

Volgens mij geeft TT nu echt alle krenten uit de pap weg!
Eind vorig jaar was het in kannen en kruiken dat ik voor 6 maanden naar Santa Cruz in Bolivia zou gaan. Ernie happy, ik happy.
De communicatie erover staakte vrij abrupt en nadat ik diverse malen contact op had genomen kwam Ernie uiteindelijk over de brug met de mededeling dat het niet door ging omdat hij het geen werk voor TT vond????? Het werd "afgeschoven" naar TZ terwijl ik op dat moment een zo goed als vrije planning had.
Later bleek dat Ferry Laplooi was gevraagd. Als gevolg van persoonlijke omstandigheden kon hij niet en is Jacob Scholma erheen gegaan.
Nu is er voor 2 maanden iemand nodig in NRO. Hoogst waarschijnlijk was het weer geen TT werk want opnieuw is het "afgeschoven" naar TZ. Ferry kan nu wel.
Natuurlijk gun ik het die mensen ook, maar ons werk gaat er zo niet interessanter op worden. TZ zit nu ook in Toronto en Luik en misschien wel op meer plaatsen?
Aangezien bovengenoemde mannen nogal vooraanstaande figuren zijn binnen de NVLT en het de KLM er erg aan gelegen is juist die mensen van de vloer te hebben kan ik niet geloven dat de hierboven geschetste samenloop van omstandigheden het gevolg is van toeval of een plotseling gewijzigde koers van onze afdeling.
Het klinkt allemaal ontevreden maar het werken op onze afdeling brengt heel veel nadelen met zich mee. Zo langzamerhand staat hier wel heel weinig tegenover en er is volop onduidelijkheid over de vooruitzichten. Wel duidelijk is dat je vanuit TZ nog eens kans maakt op een leuke uitzending of .... als je maar lastig genoeg bent???

[ Next Thread | Previous Thread | Next Message | Previous Message ]

Post a message:
This forum requires an account to post.
[ Create Account ]
[ Login ]
[ Contact Forum Admin ]


Forum timezone: GMT-8
VF Version: 3.00b, ConfDB:
Before posting please read our privacy policy.
VoyForums(tm) is a Free Service from Voyager Info-Systems.
Copyright © 1998-2019 Voyager Info-Systems. All Rights Reserved.